De risikable vurderingene - Synshemmede Akademikeres årsmøte og årsmøteseminar 2011.
Er sikkerhetsvurderinger, "kollegaveiledning" og ansettelsesprosedyrer en arena for diskriminering? Helga 11-13. mars avholder Synshemmede Akademikere årsmøte og årsmøteseminar. Sted: Soria Moria Hotell og Konferansesenter Oslo.
Tema for årsmøteseminaret blir diskriminering i ulike vurderingssituasjoner. Spørsmål vi ønsker å belyse er bla:
Hva gjør bruken av begrep som ”risikoarbeidskraft” i beskrivelser av funksjonshemmede på arbeidsmarkedet med bedømmelser i rekrutterings- og vurderingssituasjoner? Og har ulike skikkethetsvurderinger økt faren for utestenging og diskriminering av funksjonshemmede i høyere utdanning og arbeidsliv?
”Som vanlig” på dette stadium i planleggingsprosessen er programmet ikke helt spikret ennå. Men vi kan alt nå friste med følgende:
Berit Vegheim (Stopp diskrimineringen) vil innlede om lovgivning relatert til diskriminering knyttet til vurderingssituasjoner i utdanning og arbeidsliv. Else Momrak Haugan (rådgiver Universitetet i Oslo) vil innlede om hvordan hun oppfatter at vurderinger og praksisregler virker inn på synshemmedes muligheter til å velge og å fullføre studier. I tillegg arbeider vi med å skaffe en representant fra arbeidsgiver/arbeidstakerorganisasjonene til å innlede om deres syn på hvordan de mener diskriminering kan unngås i vurderingssituasjoner knyttet til rekruttering og vurderinger av ansatte på arbeidsplasser.
På lørdags ettermiddag viderefører vi suksessen fra høstsminaret med å ha ”siesta fra kl. to til fire. Så går vi løs på ettermiddagsøkta. Den vil bli brukt til åpne utvalgsmøter. Det vil si at foreningas ulike utvalg samles for å følge opp saker de jobber med. Disse utvalgsmøtene vil være åpne slik at alle interesserte kan delta, og slik få et innblikk i utvalgsarbeidet. Dette ble meget positivt mottatt i høst, og det førte til et positivt oppsving for virksomheten i og rundt utvalgene. Det er også overhengende fare for at andre temagrupper kan organiseres, men der kan seminardeltakerne selv også være med på å sette dagsorden.
Praktiske opplysninger
_Legg merke til følgende i forbindelse med påmelding:
Vi har laget ei egen påmeldingsliste for den som melder seg på elektronisk. E-postadresssa til denne lista finner dere nedenfor under punktet påmelding. Det er denne adressa som skal brukes av dem som vil melder seg på. All praktisk informasjon i forbindelse med seminar og årsmøte vil bli formidlet via denne lista. Lenke til påmeldingsskjema finnes også på nettsida.
Økonomi
Deltakeravgift
Satser for deltakeravgiften er:
kr 600,- for foreningsmedlemmer i arbeid
kr 400,- for alle andre foreningsmedlemmer
kr 900,- for ikkemedlemmer
Refusjon av reiseutgifter
Vi dekker bare reiseutgifter for våre medlemmer. Reiseregninger må sendes innen en måned etter at seminaret er avholdt.
Påmelding
Påmeldingsfrist
påmeldingsfristen er 28. februar.
Kontaktinfo
Påmelding skjer til:
e-post:
pamelding[at]saf-org[dot]no
Kontaktperson:
Magne Bolme
Mobil: 47 38 05 56
Seminaret fredag og lørdag er åpent for alle interesserte.
Vi kommer tilbake med endelig seminarprogram, men alt nå kan vi love den som melder seg på at vi skal gjøre vårt beste for å skape ei helg til inspirasjon. Og, ikke glem bassenget og badstua...
For styret
Magne Bolme