Jeg vil normalisere det å leve med noen ekstra utfordringer

Johanne Ausel er 22 år gammel og kommer fra Kristiansand. Hun er aktuell med sin første bok «øyeblikk» som har vært et samarbeidsprosjekt med Norges Blindeforbunds Ungdom. Boken handler om øyeblikk i livet til Johanne, fra hun ble operert for hjernesvulst for første gang og frem til der hun er i dag.

Bildet er av forsiden til boken "øyeblikk". Bildet er av Johanne som sitter i midten av bildet. Hun lener begge hendene sine og hodet sitt på en mobilitetsstokk. Johanne har lysebrunt hår og har på seg en sort genser. Hun smiler skjevt og titter til siden.

Johanne er som mange andre på sin alder, student, hun studerer til en bachelor i Folkehelse og bor i leilighet sammen med førerhunden sin Hans.

Johanne forteller at det å ha et positivt syn på hva man kan få til er en viktig del av hverdagen hennes, og det er også noe av dette hun ønsker å få frem i boken sin.

Det var viktig for Johanne å skrive noe som kunne oppleves som nyttig og viktig for de som skulle lese den.

Innholdet i boken er inspirert av konkrete opplevelser og hendelser som er øyeblikk i Johannes liv. Det er disse som har formet henne til den hun er i dag.

Selv om Johanne har et lurt smil bak svarene sine blir det også et alvorspreg over samtalen når hun forteller nærmere om hva boken handler om.

Det er viktig for alle mennesker å ha gode venner, familie og andre rundt seg, kanskje det er spesielt viktig når livet gjør brå endringer?

Johanne er medlem i Norges Blindeforbunds Ungdom hvor hun forteller at det er godt å møte andre ungdommer som det er lett å sammenligne seg med.

Det er viktig å ha et nettverk av mennesker som forstår, forteller Johanne. Det er lett å tenke at man står hele alene i situasjoner, og at ingen kommer til å forstå hvordan man har det. Johanne forteller at det er akkurat dette hun ønsker å belyse i boka.

Johanne understreker at ingen er alene, og at man må tørre å snakke med noen man stoler på – det er sånn man på sikt kan få hjelp.

På bildet sitter Johanne ved et bord og signerer første siden av boken sin. På bordet ligger det mange eksemplarer av boka "øyeblikk" klare for å bli signert. Johanne ser konsentrert ut og har på seg en hvit t-skjorte og et brunt skjørt.

Boka «Øyeblikk» er dessverre ikke tilgjengelig på lyd eller punkt foreløpig, men med svartskrift kan den etterspørres og kjøpes i alle landets bokhandlere i butikk og på nett.