Tur til Gaustatoppen!

Helgen 27. – 29. august dro NBfU region øst på medlemstur til Rjukan hvor de skulle ha en helg fylt med friluftsliv!

På bildet ser vi alle som var med på turen til Gaustatoppen stå på toppen av et fjell, de smiler til kameraet. I bakgrunnen ser vi skog og en bygning.

Fredag kjørte bussen fra Oslo, mot Rjukan. Bussen var pakket med soveposer, liggeunderlag og fulle sekker med turklær. Tilslutt ankom vi Rjukan fjellstue hvor en bratt tur opp mot Stølen, hvor vi skulle sove, ventet oss. Dette var tre kilometer med mye stigning, så da vi kom frem var vi både sulte og slitne.

Vi fant lavvoene våre, og gikk rett opp for å spise en deilig kjøttsuppe som ventet på oss da vi kom opp. Resten av kvelden brukte vi på allsang rundt bålet, rigging av leirstedet, brettspill og mye god stemning.

Lørdagen sto vi tidlig opp for å spise frokost. Klokka 09:00 sto vi klare for å gå «Sabotørstien» som var en sti på cirka en mil. Turen endte på Vemorksbrua hvor de deltakerne som ønsket fikk hoppe i strikk. Her ble det både høye skrik og mye latter. Etter dette dro vi til Rjukan Sentrum hvor vi spiste middag, kjøpte godteri og spiste is før vi begynte å gå oppover mot Stølen igjen. Dagen avsluttet her med god stemning rundt bålet.

Bildet viser to jenter som smiler til kameraet. Begge har på seg store tursekker og ser klare ut for å gå på tur. I bakgrunnen står det flere ungdommer med sekkene på ryggen.

Søndagen sto vi opp tidlig for å spise frokost, pakke og sto klare klokka 09:00 for å gå ned til Rjukan fjellstue hvor bussen ventet for å frakte oss til der vi skulle gå opp til Gaustatoppen.

Sola skinte da vi tok beina fatt opp til Gaustatoppen. Turen tok cirka tre timer i samla tropp, med alt fra helt blinde deltakere til svaksynte. Vi hadde med oss flinke ledsagere som var med oss hele veien for å ledsage.

Vi kom opp på Gaustatoppen cirka klokka 12, hvor vi spiste matpakke og nøyt utsikten før vi tok banen nedover hvor bussen hjem til Oslo ventet på oss.

Deltakerne er enige om at dette var en skikkelig fin tur, med mange spennende utfordringer og god stemning gjennom hele helgen.

På bildet ser vi to deltakere og to fellesledsagere krysse en elv. De hjelper hverandre over.