Vi har vært på Arendalsuka

Torsdag morgen dro leder av interessepolitisk utvalg Silje Solvang sammen med organisasjonsrådgiver ned til Arendalsuka for å snakke med politikere om blant annet universell utforming i skolen, opprop på kollektivtransport og inkludering i arbeidslivet. Vi fikk snakket med mange sentrale politikere om viktige temaer som berører synshemmede og stiftet mange nye bekjentskap og potensielle samarbeidspartnere. Vi fikk også hengt mye med moderorganisasjonen vår, Blindeforbundet som vi deler mange synspunkter med. 

Vi fikk blant annet snakket med Kultur- og likestillingsminister Abid Raja, leder av AUF, Astrid Hoem og klima- og miljøminister, Sveinung Rotvatn. Samt mange andre superhyggelige politikere som sto på stands! 

Silje Solvang står ved siden av miljøminister Sveinung Rotevatn fra partiet Venstre. Begge smiler stort.
Silje står ved siden av politiker Mirell Høyer-Berntsen fra SV. De ser på hverandre og prater sammen.
Silje står ved siden av tre unge politikere fra FRP. Alle fire står foran FRP sin stand og smiler.

Vi var også så heldige å få møte Isa Maline Isene, leder av Landsrådet for Norges varme- og ungdomsorganisasjoner. Vi fikk blant annet snakket om organisasjonskultur og hvordan det har vært å drive en barne- og ungdomsorganisasjon i en pandemi. Vi var også så heldige få gi henne et lynkurs i mobilitetsstokkteknikker! 

Silje og Isa Maline Isene, leder LNU, holder hver sin mobilitetsstokk. Begge ser konsentrerte ut.

Brede smil og god stemning har preget Arendal denne uka, og NBfU er så takknemlige for alle fine samtaler vi har hatt, og all kunnskapen vi har fått lov til å utveksle med forskjellige politikere fra ulike partier. Uansett valgresultat håper vi på et videre godt samarbeid med alle politikerne i lang tid fremover. Fredag ettermiddag dro vi hjem mange erfaringer rikere, og er større nettverk. Vi gleder oss til mye godt samarbeid fremover!